Risicovoeten

Het behandelen van risicovoeten ten gevolge van diabetes, reuma, ouderdom, vaataandoeningen, verwaarlozing of spasme. Bij deze voeten is goede verzorging zeer belangrijk. U hebt namelijk sneller kans op het krijgen van voetcomplicaties, bijvoorbeeld het uitvallen van het oppervlakkige en/of diepe gevoel in de voeten of stijfheid in de gewrichten. Wondjes kunnen onopgemerkt blijven, wat tot ernstige complicaties kan leiden. Laat uw voeten dus goed verzorgen.

Nagelbeugel

Techniek voor het verhelpen van ingroeiende teennagels. Een nagelbeugel helpt de groei van de nagel te reguleren en de druk te verminderen. De beugel wordt op maat gemaakt, de nagel zal uit de nagelwal omhoog getrokken worden en de groei van de nagel wordt gecorrigeerd. Er zijn diverse nagelbeugels beschikbaar, er wordt ter plaatse bekeken welke beugel voor u het meest geschikt is.

nagelbeugel3

Orthese

Siliconenortheses worden gemaakt ter bescherming van een pijnlijke plek op, onder of tussen de tenen. Deze pijnlijke plekken kunnen ontstaan door bijvoorbeeld likdoorns, hamertenen of klauwtenen. De orthese maak ik voor u op maat.

Unknown

Anti-druk techniek

Antidruk wordt gebruikt om een drukplek tijdelijk te ontlasten. De druk wordt zo anders verdeeld waardoor de locatie tijdelijk, na een behandeling tot rust kan komen. Het gebruikte materiaal hangt af van de problemen die de pijnlijke plek veroorzaken.

imag0106

Nagelprothese

Nagelprothesetechniek is bij zeer veel nagelproblemen te gebruiken, bijvoorbeeld bij; het opvullen van weggeknipte hoeken, verfraaien van een mycose (schimmel), na verlies van nagel door trauma enz. Binnen deze techniek maak ik gebruik van acryl of gel. Hiermee maak ik een kunsthoeknagel, een deelnagel of volledige nagel.

Unknown-1